Misslyckas ofta, misslyckas snabbt och misslyckas till liten kostnad

— Misslyckas ofta, misslyckas snabbt och misslyckas till liten kostnad.

Bakgrund

Misslyckas ofta

Var inte rädd för att misslyckas. Men gör det hellre ofta än sällan. För misslyckas du ofta blir varje misslyckandes negativ konsekvens inte lika stor, som om du skulle misslyckas sällan. Misslyckas du sällan blir varje misslyckande större.

Misslyckas snabbt

Misslyckas också snabbt. Även det för att ”smällen” inte ska hinna bli lika stor som om du drar ut på misslyckandet och det blir större negativ konsekvens.

Misslyckas till liten kostnad

Genom att misslyckas ofta och snabbt så blir kostnaden inte lika stor. Även om du skulle misslyckas ofta, men snabbt, blir den totala kostnaden för samtliga små misslyckanden tillsammans ändå inte lika stor som kostnaden för ett enskilt stort(!) misslyckande.

Reflektion

Inget ont utan något gott, och tvärt om

Inget ont utan något gott. Med andra ord är det alltid något gott med att misslyckas. Fundera på vad det goda är nästa gång du misslyckas.
Kom även ihåg att varje framgång även har någon negativ konsekvens. Så fundera även på vad som är det negativa nästa gång du lyckas, får framgång eller när annat positivt sker.

Vi lär oss av våra misstag

Kom ihåg att i varje misslyckande finns det något gott. Du lär dig mer och du bygger din erfarenhet (därmed din kompetens) genom dina motgångar mer än genom dina framgångar.

Öva dig på att misslyckas

Om vi lär oss mer av våra motgångar än av våra framgångar. Vad kan du då avsiktligt göra fel, i syfte att du ska lära dig och öva dig på att misslyckas? Misslyckas ofta, misslyckas snabbt och misslyckas till liten kostnad?

Jo, lär dig göra fel! Våga göra fel medvetet. För desto tidigare du gör fel, desto snabbare kommer du på rätt spår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *